Pertanyaan untuk 38minggu

Standard ke kalau perut mengeras / kerap buang air besar / sakit bahagian pelvis belah kiri sampai xboleh rapatkan peha / sakit bahagian rusuk kanan bawah buah dada / sakit pinggang just manja manja ? Or pernah ke ibu mengandung tak pecah ketuban or tak turun darah tapi perut always mengeras bersalin?

2 Balas

sy selasa genap 38w..skrng prt mgeras,bhgian pelvis pon skt lain mcm,pinggang baru skt..skt mnj² jgk..

Semua ni normal sbb baby dah turun kearah laluan dia nak kluar. So be ready & count your babies kick.