ajar pacifier

sslm. saya baby umur sebulan 15hari. dia asyik nk ngempeng je sampai taknak tidur siang. bila ngempeng baru boleh tidur. boleh ke nk ajar hisap pacifier?

5 Balas

boleh je, sy pun buat mcm tu.Masa umur 1bulan 15hari sy bagi, hari ni dah 4hari bagi dia puting.Tapi buka bila dia dah tido, kena pandai2 la ye.Tapi kena cari puting yg 0-3bulan punya.

saya bgi je.. tu pon dia isap x isap..tpi atleast xdela bunyi or meragam. sya bagi skjap..bila tgok dia dh btul btul tdur..sya trik slow slow puting tu hahahaga

anak sy pon 45 hari ajar pacifier .. di rejectnya .. dah 3 brand try .. still kne try n error .. 😅

sebaiknya jgn dulu. lepas dah 30 hari baru boleh ajar. takut nipple confuse nanti. kita jgk yg haru

1y ago

oo haha sorry2. tak perasan. boleh je sebab dah lebih 30 hari tu. tapi time baby dah tido sebaiknya buka la.

Sy cuba bagi pacifier juga. Tapi baby taknak. Depends on baby tu juga