Spotting brown discharge

Spotting brown discharge dalam setitik dua camtu kemarin and semalam. Tapi hari ni dah takde dah alhamdullilah. Normal ke tu? Pegi scan masih kantung lagi belum ada jantung. And kantung membesar dari sebelum ni. Ada rasa mcm period pain sikit tapi mild. Normal ke? Pregnant 6wks

2 Balas

Boleh jadi normal and boleh jadi tak normal spotting. Prgnancy syaa sebelum ni, saya jenis tiap2 hari spotting kadang dah bedrest pun msih kluaq, doc bagi ubat kuat rahim pun kdg ada, sampai la saya pernah bleeding darah mcm luka tu sepad setengah, bila pergi klinik or hspital, dorg akan amik drah, kencing dan scan. Sampai satu tahap, satu hari tak kluar spotting jdi risau sbb hari hari spotting. Kantung saya dari awal kosong, and kantung stop mmbesar di week 9 mcm tuu, so doc kira keguguran dah masa tu, tapi saya degil, saya kata bgi saya 2 minggu nk scan skli lagi, tapi mmg jawapan dia kosong, smpai la sya kluar spotting pink bNyak sngt, doc kata tu tanda nk bersalin. So week 11 4 day mcm tu sya gugur sndiri, nasib tak kena cuci, sbb sya kluar hbis, kluar darah beku masa kencing ap semua, so doc kata mgkin dri pndarahn and spotting saya, baby tak sempat menjadi. Tapi kalau sis, 6w normal.kalau nmpak kantung sja, sllu org scan sbb nk tngk kantung ada dlm rahim tak. Repeat week 8 insyallah nmpak.Kalau tak nmpak repeat ja lagi, mcm kwn saya week 12 bru nmpak baby heartbeat semua. hehe

Brown discharge darah coklat ke? If ya, boleh jadi ancaman keguguran. Saya pernah brown discharge and seminggu lepas tu gugur. Sis better pergi check kt hospital. and normal kalau 6weeks baru nampak kantung.. 8 weeks baru boleh dgr denyutan jantung..

2y ago

Kalau berterusan, better pergi check.. Apa apa pun, sis banyakkan berehat, cukupkan nutrisi, amik vitamin D, folic acid, minum susu 3 gelas sehari.. Saya doakan semuanya dipermudahkan.. InsyaAllah