Brown discharge

Hi, sy baru 6w and having kalau brown discharge mcm dlm gambar ni. Normal ke?

Brown discharge
14 Balas

Haritu pun 6w ada spotting camni, makin lama makin banyak, dia cam lendir campur darah coklat.. tanya doktor dia kata normal.. seminggu camtu, keluar lendir coklat.. lama2 hilang… alhamdulillah baby dah ada detak jantung dah 8w haritu.. skg dah nak masuk 11w

12mo ago

Skg dah takda spotting.. pantau warna keputihan. Jgn smpai jadi darah freshh n rasa sakit2 mcm senguggut tu.. kalau yg tu mmg kena rujuk pakar… sbb sy ni lasak sbbtu spotting haritu.. lepastu spotting menghilang sbb sy slow kan setiap pegerakkan.. jaga diri sis

Sis apa2 kan kalau darah ke brownish ke jumpa la dr cepat2 walaupun sikit. Saya ckp sbb saya dah ada pengalaman, pernah gugur dulu sebab macam ni. Walaupun sikit sis pergi je refer doc. Kalau taknak menunggu lama boleh pergi swasta dulu.

saya pun ada. skrg masuk 8 weeks. kena pantau Dan bedrest. jgn lasak Dan jgn buat kerja berat. kalau boleh refer ke doktor terus kalau was2.sebab setiap bdn tak sama tau. alhamdulillah scan keadaan janin tiada masalah.

12mo ago

Saya kalau penat je keluaq macam nih sis, maknanya mesti bedrest dululah?

Saya pun mcmni masa 5weeks & 7weeks, saya makan ubat kuat rahim shari sbiji smpai usia 12w, dh habis ubat saya sambung beli dgn klinik yg Dr prescribe tu☺️ mungkin implantation sahaja. Alhamdulillah skrg sy dah nk masuk 6 bulan

2mo ago

oo ade juga ubat mkn ye untuk kuat rahim? ape nama dia? yg sy tahu injection duphaston je.

Kalau berlarutan dan sakit cramp mcm period pain tu better pg jumpa dr. Kalau sehari dua dia stop rasa normal pd usia kandungan awal mcm tu. Sy pregnant 3 kali akan ada brown discharge mcm ni. Rehat banyak ya.

Sy pun ada spotting brownish mcm ni msa 4weeks,msa tu ingat period tp esoknya tak keluar2 pun period terus sy buat test upt & +ve preggy..

Ada coklat/ merah walaupun setitik terus jumpa dr dear. Sebab you still dalam high risk to get miscarriage awal2 ni. Semoga dipermudahkan

dulu sy pn mcmni..smpai turun drh.baby sy kuat.. alhamdulillah DH lahir umur 9bln skrg.kalau blh bedrest sis jgn bnyk gerak

mcm sy first ggur bln3 5w hritu kluar mcm ni lh awl2. lpstu kluar darah mcm priod.. lbih baik g klinik xpon hspital.

Dia nak melekat kat rahim memang akan ada spotting sikit. Kadang2 rasa sakit perut sekali pun ada