Salam, nak tnya ada sesiapa suami yang sperm tidak sihat dan lepas makan profortil berjaya pregnant?

Sperma tidak sihat

6 Balas

Suami saya pun consume himalaya speman atas nasihat farmacist. Selain daripada itu suami cut caffein intake (selepas hamil baru start ambil balik sbb suami saya kutu kopi😆) Stop nikotin (ni berhenti terus smpi skg x ambil dah sbb mmg bahaya utk baby), dan jaga pemakanan . selain drpd tu saya juga usaha la jaga pemakanan semua. Dua2 kena usaha dlm hal ni.. Ttc 3th baru berjaya hamil, anak skg dah nak masuk 3bulan.

1y ago

ok sis tq.. suami sy memang xmerokok cuma coffee tu ada la dalam 3 kali sehari 🤣

My experience, TTC 5years. After consultation dengan O&G, dr suruh amalkan pemakanan sihat, exercise and we both ambik supplements. My husband ambil profitil to improve quality of sperm dari segi ekor, kepala dan body sperm. I pulak dr suruh ambik vit D 1000IU and folic acid. After a year we managed to conceive.

1y ago

My husband almost a year jugak la. Sebab dia kdg2 lupa. Lepas dah conceive tu dia dah terus stop. Maybe benda ni ikut tuan punya badan jugak

Tak pernah tahu tentang profortil. Result sperma test suami saya pun kurang. Dia consumed Himalaya Spemen, jaga pemakanan, kurangkan kafein dan kerap bersenam dan elakkan stress.

profotil tu mahal gila . kalau nk cuba another alternatif boleh ambil speman himalaya, tu pun utk kualiti sperm . Tp kalau merokok kene cuba utk berhenti & jaga pemakanan

Husband sy mkn sis..bulan kedua husband mkn profortil,trus sy berjaya pregnant

1y ago

Alhamdulillah doakan sy juga ye.. doc sarankan husband sy mkn.. sis ttc berapa lama ye? sis pula ada mkn supplement apa2 ke?

Makan vitamin dari appeton zinc+selenium

1y ago

ini untuk sihatkan sperm ya?