Cystic hygroma..

spa tau penyakit Cystic hygroma.. ? ari ni sy frst time scen ank sulung kandungan 9w dokter ckp kt bahagian kpla ada gelombang air? sy rasa sedih sngt dan dokter suruh g jumpa doktr pakar... sapa2 yg ada pengalaman tolg bantu sy ?

Cystic hygroma..
38 Balas

Dalam kepala ke sis. Sy masa scan 16w kat swasta. Nampak ada cyst kat kepala baby jugak belah kanan. Risau jugak sy dan jadi blur jap. Sy bagitau nurse kk. Tp doc kat kk x scan pun sbb katenya scan diorg x canggih. X boleh nampak benda2 camtu. Diorg soh sy amik report kat swasta yg sy scan tu. Tapi sy x pergi pun. Nanti 21w sy nak buat scan details tengok camna. Semoga anak kita xde apa2😢

1y ago

Sama dgn sy. Sy dah buat amniocentesis. Tgh tunggu result. Sis mcm mana? Ada perkembangan ke?

Yᗩ ᗩᒪᒪᗩᕼ ᕼᖇᑭ TIᗩᗪᗩ ᗩᑭᗩ2 ᗰᔕᒪᕼ , KTᗩ TᗴᖇᑌᔕKᗩᑎ ᔕᗩᗰᗩ2 ᗷᗪOᗩ ᔕIᔕ ... ᑭKIᖇ Yᘜ ᗷᗩIK2 ᔕIᔕ ᔕᗴᗰOᘜᗩ ᔕᗴᗰᑌᗩᑎYᗩ ᗪᗩᒪᗩᗰ Kᗴᗩᗪᗩᗩᑎ ᗷᗩIK2᙭ ᔕᗩᒍᗩ Iᑎ ᔕᕼᗩᗩ ᗩᒪᒪᗩᕼ ᗩTᗩᔕ IᘔIᑎ-ᑎYᗩ ᗩᗩᗩᗩᗩᗰIIIᑎᑎᑎᑎ

Sy skrng 22 week follow pakar sbb ade cyst 8cm... tp doktor ckp msih ok sbb x halang laluan untuk bersalin.. cuma selalu kne jumpa pkar nk pastikn baby n cyst 2 x besar lbh dr baby 😪😪😪

Pernah kena suspected ada air juga.. cuba try scan dekat Klinik Alyna, nanti dia akan and advise.. mcm saya, lepas sebulan dtg balik kena try scan, insya Allah air tu dah berkurang and dah takde..

5y ago

sy tadi ingt nk buat buku kt tmpt tu pastu dh scen npak cm tu terus dorg bg surat suruh g jumpa pakar kt kerajaan dia ckp jgn g swasta

Ya Allah selamatkanlah bayi ini & sihatkanlah tubuh badannya tanpa ada kurang sedikit pun. Sihatkanlah juga ibu ini. Aaamiinnn3. 💖

Akak bnyk2 kn berdoa ye....semoga akak n baby sht...doa seorg ibu tu makbul kak....sabar ye...kita org semua doa kn ...semoga ada keajaiban yg akn berlaku...aamiin

5y ago

Wc 😊💪

Maaf takda pengalaman, saya doakan sis dan baby dlm kandungan di permudahkan segala urusan dan semoga semuanya baik2 shj. Amin ya rab.

Allahu 😢 sabar ya sis , saya doakan semoga baby diberi kesembuhan & keajaiban dripda Allah taala . Bnykn b'doa , sis kena kuat utk baby 😌

5y ago

Wlcme ☺️

Boleh saya tahu awak dah berape bulan . Saya anak saya salah seorang penghidap penyakit cystic hygoroma

Semoga baik baik sja baby n mummy.. Insya Allah positive vibe Sgt pntg skrg.. Moga bby sihat fizikal mental.. Amin