ubat folic acid

Spa blh bgitahu saya .. Apa yaa fungsi ubat folic acid bagi orang yang tidak mengandung

8 Balas

Dlm folic acid ad vit B..mengandung atau x blh consume bila2..FA penting utk pembentukan janin..bila FA xckup blh berlaku kecacatan tiub saraf, tengkorak otak xsempurna..sebaiknya consume 3 bln sebelum hamil n 1st trimester..tp kita mn tau bila hamil, so amiklah 3 bln sebelum kawin atau bila dh merancang nk ank..

Utk supply amount yg cukup utk bdn sbb bdn x produce folic acid & boleh meningkatkan kesuburan.. folic acid sgt fragile & boleh didapati dlm sayuran hijau tapi mudah hilang bila sayur dimasak.. lelaki & pmon boleh consume..

Sblm pregnant, sy amal kan FA for 1 year juga. Then after that rezeki dah dtg after 3 years kahwin. Now im 19w ❤❤

folic asid nie elok xmngdung.Nk.Memudahkn hamil mkn nie dan pertumbuhan bby nty elok ble mngndung..

Ada vitamin bagus untuk diri sendiri

Tq sis sgt mmbntu