36 week 5day

Nak tnyaa. Setiap kali sya buat senaman mcm senaman kupu² atau senaman yg lain, knpaa perut sya mngeras memng bgitu kh atau mcm mna ?. Sya first mom jdi taktauu apa² lagi

2 Balas

sis... kalau baru je strt exercise jgn buat lama-lama..buat sikit dan esok hri tambah sikit.. contoh hri ni buat 10kali esok pulak 20kali... mungkin kandungan dh besar kan.. sy g walking pun sama..perut rasa tegang je..tpi bila dh rehat tu dia dh ok balik.... apa2 pun sis monitor..kalau mngeras terlalu krp tu sis pergi hospital..sbb dh nk masuk 37 minggu...

Senaman kupu2 tu mcm mana? 🤔 Bila kandungan makin besar, bukan semua senaman boleh dan selamat utk dibuat. Mengeras tu mungkin tindakbalas baby sbb dia x selesa. Ada jugak senaman yg boleh trigger contraction.

2y ago

boleh tngok di tiktok dn youtube senaman kupu² itu slah satu senaman utk cepatkan bukaan.