Soalan tentang check up swasta

Hi.. sorry yer.. sy nk tnya dalam ni ada x ibu2 yg pernah buat check up dkt swasta sbb kekangan cuti if buat dkt krajaan.? Tp nak bersalin dkt kerajaan.. buku pink dkt kerajaan nk kne bukak jgk ke atau xpyah dh.? Lps tu lg 1 ade x sape2 pernah check up dkt poliklinik ken rimba(shah alam).?

7 Balas

skrg ni da xperlu checkup klinik kerj wlaupon nk berslin hosp kerj...da lme da dr thun 2010 lg ..saya xpernh checkup kerj pon sebb kekgn cuti sebb saya seorg guru sush nk amik cuti.jd just checkup swasta je setiap bln amik ari cuti sbtu..tp semua ank 3 org berslin kerj...yg sulg ppum,kedua hsop mlke,ketiga putrajaya.skrg ni ngh prgy yg ke4 plan nk g putrjya stil checkup swasta...its ok sis .dont worry...jnji bby seht..same je swasta n kerj checkup...bezenyenye sedia duit je...

Sis better call hosp kerajaan yg sis plan nk bersalin tu.. sbb ada gov hosp terima buku swasta, ada yg hanya terima buku pink kk.. kalau nk buka buku swasta dlu sbb jadual bekerja shift ke apa, bukak je, xde masalah pun.. nnt dh call hosp tu, boleh consult with both doc at kk and private clinic tu, whether which option is better for you to continue your check ups. Mereka just boleh bg opinion je, decision is yours. Harap membantu 😊 enjoy your pregnancy !

sua buat antenatal check up kat swasta sejak dr mula kehamilan & bersalin kat kerajaan . semuanya OK je , hosp terima je yg pntg check up semua lengkap dan bukan dlm kategori high risk. sbb kalo doc detect high risk , dorg tetap suruh refer ke kerajaan jugak.. tp, kalo suda bukak kat kerajaan.. kena teruskan d kerajaan . mcm sya , bukak kat swasta je xda campur2 .

sy buka buku dekat klinik swasta tapi disebabkan sy sllu kne refer pakar so hospital suruh buka buku pink dgn kk jgk...nak check bulanan dgn klinik swasta pun Tak de masalah...boleh je...better refer dgn hospital yg sis nak bersalin nnti

kena call hospital dlu. ade yg nak buku kk je. ade yg accept je buku swasta.

sy bukak bku d swsta tapi bsalin d krjaan . takde masalah misi ckp .

sye checkup kt kk tp scan kt poliklinik ken rimba..