How to overcome terrible morning sickness

Sorry.. I wanna ask something.. How to overcome morning sickness? terribly sick during my first trimester ? I can't do my works and get dizzy all the time.. This is my first experience.. I'M SO TIRED TO VOMIT ALL THE FOOD THAT IVE EATEN.

5 Balas

sama macam saya.sekarang dah masuk trimester 2 pun masih ada loya2 tp muntah dah kurang. masa trimester 1 saya makan suplement sebelum tidur. selepas makan nasi ke apa2 saya mesti duduk diam dlm 30 minit-1jam untuk elakkan muntah terus.kalau saya berjalan terus memang akan muntah semua makanan yang dah di makan.kalau saya berehat sekejap muntah pun hanya muntah sedikit, sekurang2nya ada makanan yg sempat dihadam oleh perut. dan saya elakkan makanan yang kuat berbau dan pedas supaya bila muntah tekak tidak perit sangat.