Lactogen +BF

Sorry gambar kotor.. Baby sy 4 hari xberak,harini berak najis mcm tu.. Normal ke? Mlm td sy stop susu lactogen, start bg susu similac comfort.. Nak kata sembelit najis mcm xkeras.. 2 3 hari mcm meneran tp kentut jee.. kerap kentut.. Sy nak stop susu lactogen, lps ni ptut sy tukar ke susu similac biasa je ke?

Lactogen +BF
1 Balas

try bagi similac comfort tu lagi 2-3x untuk tengok. anak saya pun susah nk kentut and membuang sebelum ni. lepas minum similac comfort tu dia nak kentut and berak tak nangis dah. tapi dah lama² lepas 2minggu minum similac comfort, dia macam cirit birit pulak. sekarang saya dah kurang bagi fm, banyakkan bf je. bila nampak dia macam dehydrated baru saya topup fm dutchbaby 1-2oz gitu.

1y ago

sy bg 2 tin kecik similac tc lps tuu tukar similac inte-p dah hari2 mmbuang 😁