Ada tak mommies UPT double line tapi bila scan ada Cyst 2x3cm & tak de kantung?

Sono suruh repeat scan lepas 2 week. Mommies ada any tips, panduan, pandangan ke?

5 Balas

sy sis bbtul pengalamn mndebarkan sbb upt +ve , clearblue +ve,diptall tu pon +ve pastu masa scan doc just bagitahu rahim sy menebal dan detect ad cyst dekat ovari kanan ukuran lebih kurg sis jugk...lepastu alhamdulillah masa scan 7 week da npk kantung dan janin sekali ...8w da dengr heartbeat bby..alhmdulillah cuma doc ad bagitahu sy yg ibu mngandung mmng skrg bnyk sngt kes ad cyst di awal kehamilan..tpy sis jngn risau and jngn stress insyallah akn kecut...haritu sy scan cyst sy da kecut 1cm ...kalau masih awal kkdg mmng xnpk kantung lagi sis

sama dengan saya.. minggu ni nak scan lagi risau jugak

kadang cyst mmg boleh buat dapat false +ve UPT.

cyst juga boleh detect macam ni sis

tyme scan tu awak da bpe weeks?