Guilty...

Sometimes I feel bad but I always let kids watch videos and TV when they start crying too much. It’s really the only way to keep them distracted. Any tips from mommies? ?

2 Balas

Anak saya umur 6 bulan . Kadang buka tv dia tengok juga . Tak kerap tak pe . Lagi pun saya bukan pasang untuk dia dan selalu kitorang tengok tv bukan dalam duration yang terlalu lama . Jangan biasa kan bila anak menangis pujuk dengan benda macam tu , nanti bila dia rasa video dan tv tu lagi menyeronokkan susah dibuatnya . Bila anak saya menangis saya lebih suka bagi dia mainan dia . Let them grow dengan cara yang sepatutnya . Budak suka warna , benda yang berbunyi .

5y ago

Mula mula , anak i pun tak berapa tertarik dengan mainan yang i beli kan . Tapi everytime dia nangis i bagi dia pegang . Lama lama dia yang suka pegang mainan tu . Baby memang suka phone , anak i pun kadang bila i main phone dia akan curu curi tengok , but i akan terus cakap pada dia yang dia tak boleh tengok phone .