Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin

Soalan paling lazim dan sering ditanya mak-mak lepas bersalin salah satunya adalah bila agakya period akan datang balik. Lain orang lain tempohnya. Ada yang datang semula awal, ada yang 6 bulan pun masih tak datang-datang. Mummy yang dah bersalin, cuba kongsi dengan kami berapa lama period anda datang semula lepas bersalin.

Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin
55 Balas

3 bulan lepas bersalin dtg period..cuma darah x sebanyak dulu & alhamdulillah teratur

Saya february tahun ni baru first period lepas lahirkan baby april tahun lepas

Saya anak 10 ke 11 bulan baru period.. terasa normal balik lepas period 😅

Ank lhir 1/4/2023 dtg bln skjp bln6 tp sikit jer smpai skg blm period blik

baby saya dah 6 bulan. masih belum period..emergency czer. nervous pulak haha

4mo ago

takde ambil sis. dan sy fully bf. semalam sy period after 7 bulan 😂😂😂

Saya abis je darah nifas tu , terus period , anak 2 bulan dah period .

anak masuk 1 tahun 2 bulan sy masih tak period. last² pregnant 😂

3 bulan slps bersalin dtg period… smpai akrg alhamdulilah teratur

Bersalin bulan 9.9 period mai 11.11 kira awl jugk untk ank first

cukup umur anak setahun baru period datang macam biasa 😌