Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin

Soalan paling lazim dan sering ditanya mak-mak lepas bersalin salah satunya adalah bila agakya period akan datang balik. Lain orang lain tempohnya. Ada yang datang semula awal, ada yang 6 bulan pun masih tak datang-datang. Mummy yang dah bersalin, cuba kongsi dengan kami berapa lama period anda datang semula lepas bersalin.

Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin
55 Balas

brank czer hbis pntg..dtg haid stiap buln..norml lh..tpi brbeza sblum dn slpas brnk..haid lebih byklh pulk..tpi..pernah tk ibu2 yg lain. dtg keputihn..itu seolh2 sakit time dtg buln sakit snguggut..tpi bila dtg haid..tk pulk rsa apa2 sakit.adakh itu norml?

Hari ke 60 hari lepas bersalin dh period..Darah period lebih byk dari sblum ne 😆 sy tk mkn pil perancang lagi sampai skrg risau juga klu2 sangkut baby dh la masih kecil 😌 bersalin bln sept/2023 risau mommy🥹

saya lepas habis pantang 10 bulan mcm nk 11 bulan juga lh tk piyed pastu bru piyed alhamdulillah ni January piyed yg ke 2, amek perancang mmg piyed tk teratur tk suka gitu

anak setahun 4 bulan baru period dtg balik. itu pun tak teratur, kadang sebulan setengah baru dtg. kadang 2 bulan baru dtg. pastu anak 2 tahun 4 bulan dah pregnant no 2. hahaha

Anak masuk 3 bulan dah start period. Tapi sekejap je. Dalam 4 hari. Last period bulan 9 2023. Hari ni (31.01.2024) baru je start period semula. Lega rasanya.

5mo ago

ohh gitu

10 bulan lepas bersalin baru datang period…period dtg normal setiap bulan…selalu 5-7hari period…anak sulung dulu setahun lebih baru dtg period..

Bersalin emergency czer,lepas bersalin 60 hari dah dtg period blk.. period normal takde rasa senggugut tp lebih byk dari period sebelum mengandung..

anak masuk cukup setahun bru dtg period..anak no4, yg sebelum2 if lepas bersalin sbln dua dah dtg, x sama semua hehehe

bersalin 14/9/23 @ 37weeks induce prostin, datang 1st period lepas bersalin 24/1/24 - 29/1/24

period sy normal macam biasa lepas habis pantang...makan pil perancang pun period normal

4mo ago

sis mkn perancang beli sendiri ke atau amik yg kt klinik