Berapa lama period akan dtg selepas bersalin?

Assalamualaikum..berapa lama period akan kembali selepas bersalin ? Saya dah setahun lebih belum datang period lagi lepas bersalinkan anak sulung.. Tak amik apa² perancang..#bantusharing

9 Balas

Sama macam sy sis lpas bersalin Kan anak sy yg sulung dlm setahun jugak tk Period lpas setahun baru sy period n yg skrg nie sy baru abis pantang bln lpas n bln nie baru sy period kadang2 tk tentu sbb hormon masing2 ad yg tk sama sis

puan maaf nak tanya.. kalau sepanjang setahun selepas bersalin tu kite belum dtg period, jika bersama suami ada kemungkinan utk hamil ke puan? maaf saya bertanya..

3y ago

ohh kiranya even kite tak period waktu subur still ada ya? faham2.. terima kasih puan..

tq.. Alhamdulillah dah kembali normal dah period Sya..masa anak umur setahun 2bulan..

wlkmsalam , period sye kembali masa anak berumur 4 bulan .. alhamdulillah ☺️

Better jumpa doktor puan. Saya 2 anak lepas je 45 atau 60 hari period keluar.

terpulang kpd hormon masing2, lebih2 lagi bagi ibu2 yg menyusu

Kalau menyusukan badan normal kalau tak dtg period..

6 bulan 🤣

f