assalamualaikum,,maaf saya nak tnya,,,bolehkah ibu mengandung 21 week naik kapal terbang ( pesawat )

soalan naik pesawat usia kandungan 21 week

8 Balas

boleh. isnin lalu baru naik flight 25w. 38w yg kena ada surat doc staf air asia maklumkan kalau x silap dgr tp boleh je cek balik di website airline yg sis nak guna utk lbih sahih. Hari tu just isi 1 form yang menyatakan diri hamil 25w dan risiko atas dri sendiri.

sbnrnya bab2 blh dan x ni .puan kena refer pd doc yg rawat puan spnjng chckup kehamilan .sbb doc lebih tw kondisi puan dan sejarah kesihatan puan bagaimana..sbb stiap individu yg hamil keadaan mereka berbeza..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Boleh je. Tapi sebelum naik dapatkan nasihat doctor dulu and dapatkan surat approval dari doctor jugak. Sebab nanti masa check in diaorang nak surat approval daripada doctor tu.

Blh je asalkn xde msalah ksihatan during pregnancy ni. Masa take off/landing angkat punggung spya xda hentakan kuat & blh bawa extra pillow utk keselesaan

sy last naik flight 34w3D..AA smpi 36w..berserta surat dri doc..

Wsalam. Boleh Tp kena ada surat doktor, dan kena bawa buku pink

boleh. yg xboleh 35w keatas.

5mo ago

xde apa. sy 29w, 32w naik flight alhamdulillah baik2 saja. cuma kalau nak naik flight dari 28w keatas kena ada surat dktr.

bwh 9mggu boleh ke