SEDIH

hi smua.. period i delay 2 hari. tp td dh cek upt result -tive then tadi tgh masak hubby tibe² dtg usap perut n ckp mcm de bby je ni.. sdih btul dgr hubby ckp cmtu. doakan i ye kwn²..bhrp sgt rumah kami ni ade ank kcil..

16 Balas

InsyaAllah mudah mudahan doa suami dimakbulkan. Sy masa upt masih negative pn husband yg beriya kata ad baby. Masa tu risau jugak takut terlalu berharap. Tp alhamdulillah lepas seminggu dua period delay, baru ada line samar2. Lepas tu bru test pakai clear blue & result positive.

Utk katakan lewat period kita mesti kena tau ovulation day kita. Klau tau ovulation day, selalunya tempoh utk period keluar dlm 14-16 hari selepas ovulasi. So after 14 - 16 hari tak period,baru betul lewat. Good luck, sharing utk yg TTC.

Allah sedihnya kita kalau suami cakap macam tuh kan. Takpe jangan putus asa sis. Banyakkan membaca. Doa jangan pernah putus. Bila Allah izinkan Dia akan bagi baby. InsyaAllah

Saya umur32..ada kencing Manis lebih 18.0 makan ubat traditional..baru 6 Bulan kahwin...Sy rasa gembira first time lewat period 4 hari ....tapi semalam dah period sakit hatinya...

5y ago

Jangan putus asa ya

Sis try minum susu kambing blend dengan kurma pastu sblm tidur amalkan dengar surah mariam. insha'Allah menjadi sis.. sy dh cuba n menjadi.. sis cuba ya..

Smoga kte smua yg berTTC di krniakn zuriat scepat mungkin.. Aminnn aminnnn aminnnn

sama la sy pn sis,suami slalu mai usap perut smbl ckp dgn perut..huhu sedih rsa time tu 😭

Smoge ad rzeki awk and suami untk mnimang chaye mate...in sha Allah ad rzeki awk nty 😊

insha allah akan datang malaikat kecil tu dlm family kamu.amiin

Aamiin. Mudahan sis n husb dkurniakn zuriat scepatnya.