OBIMIN

Hi smua.. obimin start kandungan brpa weeks bole d makan? Kalau jumpa doktor swasta dlm kandungn 6weeks.. rasa doktor akan bagi x obimin tu?

5 Balas

Sy time bkk buku 11w terus dpt obimin. 2 bln sblm pregnant sy mkn iberet. Sbb sblm tu gugur. Dlm 9w dh tak boleh telan iberet sbb loya sgt sy mkn folic acid yg murah tu je. Sy takde masalah apa2. Hb semua semua cantik. Nurse bg obimin je.

5y ago

Sy bru 4weeks bole ke mkn obimin? Atau mkn folic acid je.. skg sy mkn folic acid appeton yg 400mg..

First trimester sllu klinik bg folic acid. Then dlm 12 minggu cmtu akan dpt zincofer/obimin pulak.

5y ago

Skrg sy makan folic acid appeton yg 400mg.. ok ke ? Atau kena makan yg lgi tinggi dose?

Sy comfirm kn pregnant kt klinik swasta 4 weeks cmtu terus doc bg obimin n acid folid.

5y ago

Sis pegi kt klinik pkar wanita ke? Atau klinik biasa je?

Obimin sy dpt mse pregnant 2 bulan .

5y ago

Oh.. biasanya kena bg mkn obimin sbb hb low ke sis?

3bln ke ats