Anak 1 tahun tak suka berus gigi dan gigi kuning

Hi smua anak sy 1 tahun tapi sgt susah utk berus gigi... Sedangkan sblm ini mula umur 4 bulan dah selalu cuci mulut lidah n gigi dia... Skrg sgt susah... Dan langsung tidak mahu n merotak2 bila di berus gigi nya...sudah bermacam2 dibuat di pujuk tapi masihx mau nye... Skrg gigi dah kuning ☹️

2 Balas

Hi mommy. Anak saya pun ada masa meronta bila nak beruskan gigi. Tapi saya gosok gigi depan dia dan ajak dia berus gigi sekali. So lepas tu dia nak digosokkan gigi. Takut nanti gigi mereka cepat rosak mommy dan takut kena bawa jumpa dentist pula lagi.

baru nak beli berus Gigi..skrg dah 1y2m Gigi pun dah nak penuh...sebelum ni guna silicone brush je dia kurang sikit