Sakit contraction

Hi smua ada siapa ade pengalaman sakit contraction tu mcm mna? Saya skrng 35w2d. Tp sejak 2 jam lalu mcm rasa perut kuat mengeras pastu ade sakit2 smpai pinggang and bontot ni. Dia sakit skit2 je masi blh lagi tahan xde la sakit sngat2 pun. Just light2 cramp mcm tu. pastu asyik rasa mcm nak tekan nak berak camtu. Celah kangkang ni sakit sngat lagi2 saya ade buat senaman butterfly petang td. #firsttimemom

9 Balas

real contraction ni awak nk buat apa pon serba xkena. nk duduk xkena. nak berdiri xkena. nak baring xkena. lepas tu kekerapan awak rasa tu. awak kena track kekerapan contraction tu. kalau dr 20-15min, 15-10min, 10-5min. mean tu tu real contraction. segera ke hospital. if masih was2 boleh je g private clinic utk check dulu. cuma brg2 siap2 standby incase doctor mmg ckp tu contraction awak boleh terus shoot to hospital