Sakit contraction

Hi smua ada siapa ade pengalaman sakit contraction tu mcm mna? Saya skrng 35w2d. Tp sejak 2 jam lalu mcm rasa perut kuat mengeras pastu ade sakit2 smpai pinggang and bontot ni. Dia sakit skit2 je masi blh lagi tahan xde la sakit sngat2 pun. Just light2 cramp mcm tu. pastu asyik rasa mcm nak tekan nak berak camtu. Celah kangkang ni sakit sngat lagi2 saya ade buat senaman butterfly petang td. #firsttimemom

9 Balas

braxton hick or false contraction tu. 35w tu normal kalau u dpt rasa braxton hick. labour contraction dia kalau datang dia akan makin kerap contoh dari selang 30min ke selang 1min. and contraction skala dia makin lama makin kuat. try search article sis dlm ni beza braxton hick dgn labour contraction