Smkin lama smkin rse brdebar... Sbb bby first xde pngalaman..selalu nya dgar org je cerita sakit mse nk brnak mcm mne..tp kita mampu dgr xmampu rse krna xprnah mngalami. ..sakit atas sseorg mesti berbeza yg Allah berikan... Semoga segala d prmudahkan atas diri sndri dan dekat mommy di luar sana?

46 Balas

Inshaallah.. semoga urusan mama sekalian dipermudahkan.. sy, wlaupun dh Ada pengalaman, debaran masih terasa.. banyak pengalaman Dr Mula melahirkan Anak pertama, Anak kedua kena buat laparoscopy sbb etopic pregnancy, ini Anak yg ketiga akan menyusul... Semoga dipermudahkan segala urusan dunia akhirat untuk ibu2 Hamil tahun 2020.. aamiin

Sama lah...due dh Makin dekat, nak kata takut sgt tk lh juga.Kdg rasa Tak sabar nak beranak wlupun org kata beranak tu sakit.Saya tgu hari je ni...semoga semua nya dipermudahkan buat Kita semua.Betul lah org kata klu anak first mmg lambat sikit , sy dh nk masuk 38week...tapi masih blm ada tanda2 nk beranak, mudah2an sebelum tarikh due.

Bg sy sakit contraction masa bukaan 1-6cm boleh tahan lg. Sakit yg xboleh tahan masa baby dah nk kluar.. bab sakit jahit tu sy xleh komen sbb sy part tu kena bius tak rasa apa masa kena gunting dan jahit. - Pengalaman bersalin di DBM -

sy pun mcm tu sis.. bby first sntiasa bdbar2 bla due da dkt.. tpi alhamdulillah smua ny d prmudhkn.. lbi baik skit trus bby cpt klur,.mmg xble d nafikan sakitny, tpi kta mc mampu tahan,yg aq xtahn tu kena jahit 😂😂blk2 tnya nurse blm siap ka??

Inn Shaa Allah, pasti Allah permudahkan urusan mama. Jaga kesihatan ye mama. Bawa baby bercakap nanti kalau keluar, kita berdua usaha sama tau.bagi kerjasama dfn mama. Bagi tau mama syg awak hari2 tiap masa klu dpt.

5y ago

IIyar: tpi tu lar kelam kabut jdinya😂

Beranak memang sakit. Tapi bila baby dah selamat keluar, semua sakit akan hilang. Banyakkan berdoa dan dekatkan diri pada Allah. Itu sahaja tips yg mudah utk dibuat.

Masa sy anak 1st bersalin sangat mudah, tp y sangat tak tahan rasa nak mintak nyawa masa contraction tu. 2nd baby ni baru 28week due 3.4.2020. Doa kan sy ya mommys..

kita sma... sye due date 7/3/2020...berdebar rse sbb dh 10 tahun lepas last bersalin... semoga d permudahkan Allah segala urusan...ibu n baby sihat n selamat....

5y ago

Same as me.. :)

Moga awak diberikan kekuatan...keep positive...😉....InsyaAllah moga dihari kelahiran baby awak nnti selamat semuanya...saya Pula nk Masuk no 2 😊

5y ago

Thank..ouhh tahniahh akak

Saya due 10/3. Paling takut kalau bersalin 29/2🤣🤣🤣. Moga dipermudahkan urusan kite semua. Saya minggu Ni dah start sakit belakang. Aduhh sakit tu

5y ago

Samalah awak.. sy pun due 10.3 😂.. api kena hati2 dari tarikh nin.. mana tau baby nak keluar awal 😍