Duduk Rumah

Siapa sini yang sebelum ni bekerja tapi bila dah pregnant jadi housewife? ?‍♀️ Korang bosan jugak tak duduk rumah? Sis dah bosan duduk rumah ?

75 Balas

Sama la. Sebelum preggy saya bekerja. Berhenti kebetulan masa tu alahan sangat teruk masa anak pertama. Kadang-kadang datang juga rasa boring tapi saya puas sebab dapat jaga anak sendiri

Sy pun sis ms ngandung 7 bln berhenti keje sbb x tahan stress tekana keje (keje suruh bt byk tp gaji bg separuh2) dgn keadaan kesihatan ms ngandung... Skrg tgh tgu hari 39week 5day....

Skrg tnga pregg 17w ank ptma.. Syukur mc d beri kekuatan utk bkerja bntu2 husbend wlupn husbnd dah bg greenlight utk bhnti krja.. Sya tetap nak kerja yg pnting jaga kndungan n kchat..

Saya, hehehe dah 10taun jdi h/wife 😁 mula2 bosan tpi bila dpt tgok ank mmbsr dpn mata rsa brsyukur sbb tak smua org dpt peluang mcm tu ❤

saya. tp berenti kerja sbb severe morning sickness. so tak sempat rasa bosan. sbb melepet je tak sihat. ulang alik g hospital jer. hopefully lepas bersalin sihat wal'afiat lah.

kdg bosan kdg ok je.tp ada buat keje husband buat report,filing skit2..upah dpt mkn kt luar je haha..klo x tgk movie jela kt lptop..tgu bby kluar je bru ada kwn nk main 😊😊

5y ago

Kannnn. Tak sabar tggu baby keluar bulan 2, ada teman sembang

Saya anak pertama smpai 5 bulan berhnti sebb perut besar tak larat da kerja sekrg anak kedua tk kerja lagi mmg bosan sebb da biasa pgg duit sendiri kan sabr jela🤣

5y ago

Cuba la lagi sekrg ramai bisnes sendiri😊

lepas 2 bulan kahwin, berhenti keje sebab ade shift malam... lepas tu terus lekat pregnant. memang bosan duduk rumah, ditambah dengan mood malas nak buat apa2.

Sme la kita.. Dpt thu pregnant ank first.. Trus jdi guard kt umah.. Sblom ni xprnh xkje.. Pling lme cuti seminggu je.. Skrg...urmmm bosan dia...

Dlu la ada la tp bila dh ada ank xdk la bosan pun.sebenarnya beruntung sbb blh tgk ank besar depan mata.ank peneman kita bila suami keluar kerja