38 minggu

Sape ada pengalaman bersalin tanpa turun tanda ? Contohnya sakit perut jee tauu² dahh bersalin😅 anak first keluar tanda lendir campur darah , second niy macam lambat plak nak keluar😂 due date 9/7 , risau kalau sampai due tapi tak meletup lagi🥲

6 Balas

anak no 2 sy lahir 38w..bangun pagi elok kemas² rumah bagai..sakit perut pergi membuang..tak lama sakit perut lagi..g hospital check bukaan dah 6cm.. Kelang kabut nurse tolak ke LB 😅.. sekarang yg no 4..due 17/7..harap mudah la juga keluarnya..in Sha Allah.

5d ago

Wahh mudahh nyeee

anak first saya overdue 40w + 4d. masa sehari sebelum nak bersalin ada blood spot mcm satu titik gitu je. pergi hospital, doc check bukaan baru 1cm. esoknya lepas maghrib baru contraction kerap 5-10minit. then 7pagi baru bersalin. 😂

Sy ank prtama 38w pecah air ketuban pastu terus bersalin.. yg ank no2 pula 38w1d turun tnda wrna coklat.. dia asyk mgeras je tp on off.. rsa x larat sgt bila bw perut.. akhirnya baby kluar 25/6 wlupn due nya 7/7 ni..

3d ago

Betul , hari² cek kut² ada tanda .. Sampai skarang belom ada tanda² , sakit mengeras jee tapii x lama

anak first trun tandaa , air ketuban pecahh masaa 37w3h , anak second nak masuk 39w tade tanda nak keluar .. perut megeras tu ad tp tk kerappp

5d ago

Sama sis🙋‍♀️ sekarang pun tngah mengeras

sama sis due kita, 9/7 juga, anak no 2 kalini xde tanda nk bersalin pun, lagi 3 hri kene serah diri🥹

3d ago

Sampai harini belom ada tanda lagi sis😭 risauu kalau lebih due jeee🫠

dah bersalin ke sis

5d ago

tu lh perut sy pon mengeras je ...tpi tanda lain tak ad lgi...