Due date 23/11

Hai semua,nk tny ,kalau keluar lendir jernih mcm putih telur ,lepas tu sakit pinggang yg lama campur perut memulas tu tanda nk bersalin ke?sorry saya first mom,x tau sngt

6 Balas

sy pun tngah tnggu sbb due date 26/11 tpi hanya rsa skit perut memulas ktika pagi je.. semoga kita dipermudahkan urusan bersalin nnti 🥰

nak tahu jgk sbb tgah mengalami , due saya 25/11 was2 nk h hospital ke tak sbb tkot false contraction je 😭

1y ago

baby mmg suka prank . sy dh terkena kali ke 2. haritu kena warded sbb kurang gerak 3 jam. smpi hospital cek ctg elok tendang. doctor scan elok bangun gerak. geram btul. tak pasal² kena ward 1 mlm gara2 dia tido 3jam masetu. doc ckp anak tido. jd nk gerak kn dia kena goyang2 kan kaki tak bagi dia tido. yg kali ke 2 ni semalam laa. perut memulas xtahan sakit kul 3 pg . subuh² berak tp najis skit xmcmm biasa. ht rasa tak sedap. pergi la hoapital semula. smpi hospital cek bukaan takde. sakit pun kurang. budak banyak akal keje prank ibu dia jek 😆😆

mmg tanda2 nk bslin dah tu.. 1.air ketuban pecah 2.jlur lendir n darah 3.sakit pnggg mcm senggut.

Yupp.. tnda2 awal nk bersalin .. boleh jea pergi terus ke hospital dan dptkan pemantauan doktor.

yes betul pn. pantau kekerapan sakit tu. kalau dh 15min sesekali boleh dh terus ke pac.

Hai. Mungkin juga. Kalau rasa memulas tu kerap. Boleh terus pergi hospital segera.