Tips turunkn berat

Sy full bf & bersalin czer skg dah 3bulan. Ada x tips mommy utk turunkn berat😆Dri segi mknan atau exercise gitu#firstmom #bantujawab #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya

2 Balas

Rasanya kena control mkn je, snacks & manis2 smua tu kurangkn. Sy slalu rasa penat jd nk mkn pn xde mood sbb bdan pnt sgt, wlaupn dh ada mknan dpan mata. Ada hari sy kluar bwa baby g jln juga dlm 1-2jam je tp x guna stroller, angkat je kira mcm exercise sikit tp kbykkn hari sbb xde selera sgt 😄. Sy dlm masa sebulan dri bersalin dh turun berat badan mcm sblm bersalin

Jaga pemakanan, kurangkan sumber karbohidrat dan bergula. Ambil lebih serat sayur, sumber protein & lemak sihat. Minum air kosong secukupnya dan elakkan stress. Kerap bersenam, brisk walk pun OK. Kalau susah nak keluar brisk walk, ikut YouTube Walk At Home.