tolong ajar saya pilih barang baby

ibu2 boleh bantu saya tak. saya tak reti laa macam mana nak pilih barang baby😭 saya first mom. dok survey2 barang baby cot, stroller, car seat. semua nampak sama jaa bagi saya. apa yg perlu dititikberatkan. macam mana nak tau berkualiti ke tak. yg murah okay tak ke memang kena beli yg mahal? harap ada yg sudi tolong beri tunjuk ajar😢 kalau ada yg nak suggest or prelove apa2 pun dialukan, tapi kena terangkan detail kat saya huhu

1 Balas

babycot beli yang jenis boleh adjust level. jangan beli babycot jenis playpen, sebab yang tu takleh adjust. kalau baby dah pandai berdiri, bahaya sebab baby boleh jatuh. babycot boleh adjust level contoh macam ikea punya. boleh je beli 2ndhand orang jual kat fb, carousell. stroller beli jenis compact, muat masuk boot kereta. jangan beli stroller sebab lawa semata2, yang tayar besar, yang macam bassinet, tu semua makan space kereta and leceh. better beli compact stroller, kat online ada yang murah brand baby throne, mamakiddies. carseat, awak join fb group, malaysian carseat support group. situ ada banyak sharing info tentang carseat yang sesuai untuk newborn etc. carseat kalau boleh jangan beli 2ndhand sebab span carseat ada expiry. extra info, Malaysia ada subsidi carseat setiap tahun untuk b40. boleh semak kelayakan kat mycrs.

5mo ago

wahh terima kasih sis lengkap bgi penjelasan🥰