Barang wajib beli untuk first baby?

Hello semua! Since this will be my first baby, Insya-Allah, apa barang wajib yang saya kena beli? Sekarang ni tak masuk lagi kedai2 baby sebab takut terbeli benda yang tak patut ?? Pengalaman tgk adik beradik beli barang2 baby sampai tak guna pun. Huhu. barang2 besar macam car seat, stroller, baby cot tu semua ada suggestion tak?

1 Balas

Brg2 yg dibawak hospital beli dlu. Brg2 yg bsr cm katil stroller carseat boleh beli kemudian. Mcm sy xbeli lg carseat. Tggu baby keluar dlu. Tp klu dh ckup duit boleh je beli semua tu serentak.