Tak sabar nak jumpa baby !

Hi mommies. Ada takk yang due bulan 1? Tak sabar rasanyaa nak jumpaa adik baby 🥰🥰 5 minggu je lagi nak jumpaaa dia. Cuma tulah, takut sangat nak bersalin.

18 Balas

Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Sy yg bersalin 3 pn still rs takut tiapnkali teringat. Tp sakit yg mendapat hasil (anak) tu lain sikit..kita akan lebih kuat nk hadap n lagi satu lepas keluar je baby terus hilang sakit. Ini bkn tipu mmg betul keluar je baby terus lega. 🤣

Sya due 14.1.. tp baby besar, jd mgkn kena serah diri awal.. sya xda gdm, tp mcm mana tu rasa sakit contraction?😂so far sya cuma rasa mcm snggugut n mcm usus nak terkeluar ..bru2 ni g kk, berat pun drop, my mom n ipar2 ckp klu berat turun, tu tanda dekat2 brsalin da.. korg mom due jan pun berat drop juga?

4mo ago

Sy berat tak drop cumaa dah tak naik sgt berat. Naik pun 300gm je. Kalau tak kemain lagii naik sampai 1kg setiap 2 minggu 😅

sy due 14/1 tpi msuk wad 8/1..kena induce.doc kate sakit klu induce..risaunye..ni ank kedua..penantian 14thn..skrg dh mula senggugut tpi main2..ada gdm on diet..nervous pun ade sbb lame xbrsalin..

4mo ago

sama due dgn sy..tp sy 31/12 dah kena serah diri..sbb gdm on metformin..

lg 2 minggu due date, lg tak sabar,doakan sy, cpt bersalin sebelum tarikh due, ibu anak sihat selamat, sy doakan semua juga d permudahkan,blh kita cium peluk susukan baby. aamiinn

saya due 1.1 , tiga empat hari ni start sakit celah kangkng nk jalan pn rasa sakit . ni bby 2nd , harap2 blh beranak secara natural laa . kalau blh xnak dah induce macam ank 1st duluu duedate lebih 3hari .

4mo ago

Due date sama..xde tanda2 nk bersalin lagi..da tak sabar nak jumpa baby..

Nk tnya sy postif covd due sy pn dh xlma lgi awl buln 1, sy blm pgi untk dptkn rawatn mne2 klinik, adkah baik2 shja untk ksihtan kndungn sy, spe ad pnglmn?

4mo ago

Saya 10/1...ramai ibu yg bersalin bulan 1 ni..baby January. Semoga dipermudahkan segala urusan kita semua.. Aminnn..

Smalah due blan 1 gak 30/1…xsbar nk jmpa baby kn dlm msa yg sma takut dahla 1st baby..smoga ursan kt dpermudahkn kwan2..aamiiin

4mo ago

Hehe sy 31/1. Berdebar, tgk ramainyaaa yg due bulan 1 tapi dah bersalin bulan 12. Harapnyaaa diaa keluar genap 40 minggu.

sama...due 21.1.24..skrg tendang dan gerak makin kuat..keluar lah betul2..takut nak bersalin tp tak sabar nak jumpa baby juga..hahaha

sy due bulan1. Tp ahad ni kena serah dri, sb gdm on insulin. isnin kena induce, takut pun ada. excited pun ada..

due kita 5.1.2024. bby makin menendang. smpai x fokus kita . da makin kerap kna g kk.harap dia baby januari