Perut tak nampak lagi

Hi saya first mom pregnant 24weeks 5days dah tapi kenapa tknampak sgt perut saya 😔 kalu pkai baju ketat nampak la baby bump kalau pakai baju besor tknampak apa pun , hm sedih tgk pompuan lain perut besar comel je 😭 tapi baby ok je bila scan cuma perut sy je tk besar 😭 #seriusnanya #firstmom #firstbaby

20 Balas

lebih kurang sis, sy 25w pun asal sy kluar rumah je, jiran2 duk usha perut pastu mesti keluar ayat "xnampak perut pun" sedangkan sy dah 6 bulan.. dia baru 3 bulan, tp perut besar dr sy.. tp sy abaikan je😂 asal baby sihat cukup dah.. sy x kurus kecik ye, sy berisi, anak first..org ckp patut y berisi ni cepat nampak perut tp sy okay je enjoy je x nampak pun😂 slh satu sbb, sy suka baju besar kot bila kluar rumah, so xnampak sgt perutnya. lau dlm rumah, besar je suami ckp.. just enjoy the moment sis, perut kecik, cepat kecut hehehe

24w normal tknampak lagi....sy pun sama..org tknmpk sgt pun pregnant.. dh masuk 7 Bulan nanti baru start nampak baby bump comel😍 mcm sy pregnant ank first tgh belajar 1st semester.. Alhamdulillah org tknmpk sgt pregnant..tkde la segan sgt bawa perut time belajar...8 Bulan baru btl2 nmpk baby bump comel..hihi.. tp kebetulan cuti semester..naik semester baru dh slim semula😍

Saya 27w pun pakai baju ketat baru nampak 😂 saya ok je hehe walaupun ramai kata kecik nya perut tak pelah perut besar nanti bekas bekas garis tu aduh ngilu lah , alhamdulillah baby sihat dan aktif sgt kadang sampai cream perut dia memusing 🤭

Takpa sis yg penting baby sihat. Bagus juga nanti boleh buat surpriseeee kt org lain know know je beranak. Baby bump tu aurat kalau sis muslim. Perut saya pun comel je tp rasa mengah sentiasa bawa perut besar ni

8mo ago

betul tu

Kita sama.. sy pon dah 24 minggu 4 hari dah.. tapi perut tak besar mana.. tapi saya lagi suka tak nampak.. sebab geli kalau orang pegang perut bila tahu sy pregnant.. lagipon jimat sikit.. tak payah nak beli baju..

Saya ni lagi pula badan besar org tanya pregnant ke tidak 🤣 pakai baju ketat saja nampak bolat perut. Chill jgn pening2 betul baby bump ni aurat kita, yg penting baby active dan sihat 😘

Wahhh syoknya hahaha, btw tq mommies semua yang jawab elok2 hehe sy hargai sgt korang semua baik je walaupun kita tk kenal each other 🤍 Semoga dipermudahkan urusan kita semua 🤲🏻

Geng perut kecik hadir🥰. Org kata kalau kita kurus pastu anak first mmg baby bump kecik. Yang penting baby sihat and kita takyah beli baju banyak2 sbb masih muat pakai baju size biasa 😂.

8mo ago

Tapi sy tk kurus tk gemuk sebelum pregnant hehe, mmg baju tk perlu beli yg lain pun sebab muat lagi baju yg ada ni cuma jeles la tgk org lain pregnant perut dh besar huhu

anak sulong biasa.perut comel. okey la perut comel.saya anak ke dua ni rasa sakit peha2 perut cepat membesar.tp hakikat org tengok perut kecik je. kita rasa besar.

Takpa sis boleh elak penyakit ain. Lagipun aurat. Kita pun perut tak besar dan kalau boleh nak tutup dgn Baju besar.. Asal bby sihat OK je. Abaikan mulut org..