π™±π™°πšƒπš„π™Ί π™±π™΄πšπ™Ίπ™°π™·π™°π™Ί

πš‚πšŠπš•πšŠπš– πš–πš˜πš–πš–πš’πšŽπšœ πšœπšŽπš–πšžπšŠ , 𝚊𝚍𝚊 πšπšŠπš” πš™πšŽπšπšžπšŠ πš•πšŠπš’πš— πš—πšŠπš” πšœπšŽπš–πš‹πšžπš‘ πš”πšŠπš— πš”πšŠπš‘πšŠπš” πšπš— πš‹πšŠπšπšžπš” πš‹πšžπšŠπš πš‹πšŠπš‹πš’ πš—πšŽπš πš‹πš˜πš›πš— .. πšŠπš—πšŠπš” 𝚜𝚊𝚒𝚊 πš‘πšŠπš›πš’ πš—πš’ 𝚍𝚊 πš–πšŠπšœπšžπš” 6 πš‘πšŠπš›πš’ πš‹πšŠπšπšžπš” πš‹πšŽπš›πš”πšŠπš‘πšŠπš” , 𝚍𝚊 πš‹πšŠπš πšŠ πš™ π™Ίπš”πš’πšŠ , πšπš› πš“πšžπšœπš πšŒπš”πš™ πš‹πš‹πš’ πš˜πš” .. πš—πšŠπšπšŠπšœ πš‹πšŠπš‹πš’ πš˜πš” . πš‡πšπšŠ πš‹πš 𝚜𝚞𝚐𝚐𝚎𝚜𝚝 πšŠπš—πš’πšπš‘πš’πš—πš πšπšžπš” πš”πšŽπšœπšŽπš–πš‹πšžπš‘πšŠπš— πš‹πšŠπš‹πš’ . πš‚πš’πšŠ 𝚍𝚊 πš’πš”πšπš’πš‘πšŠπš› πšœπšŽπšπš’πšŠπš™ πš™πš πšπšŽπš™πšžπš” πšπšŠπš”πšŠπš™ πš‹πšŽπš•πšŠπš”πšŠπš—πš πšπš— 𝚍𝚊𝚍𝚊 πš‹πšŠπš‹πš’ .. πšπš— πšœπšŠπš™πšž πšπšŠπš›πš•πš’πšŒ πš‹πšŠπš•πšœπšŽπš– πš“πšžπšπšŠπš” .. πšŠπš•πš‘πšŠπš–πšπšžπš•πš’πš•πš•πšŠπš‘ ,𝚊𝚍𝚊 πš•πšŠ πš”πšŽπš•πšžπšŠπš› πšπš™ πšœπš–πš™πš’ πšœπš”πš›πšŠπš—πš 𝚑 πš›πšŽπšπšŠ2 πš•πš πš‹πšŠπšπšžπš” πš‹πšŽπš›πš”πšŠπš‘πšŠπš” .. πš”πšŽπšœπš’πšŠπš— πšπš—πšπš˜πš” πš‹πšŠπš‹πš’ 𝚑 πšŒπš”πšžπš™ πšπšπšžπš› πšœπš’πšŠπš—πš πšπš— πš–πš•πš– .. πš”πšŠπšπšŠπš—πš πš‹πšŠπšπšžπš” πšœπš–πš™πš’ πš—πšŠπš’πš” πš‹πš’πš›πšž πš–πšžπš”πšŠ πšπš’πšŠ , πšπš— πš”πšŠπšπšŠπš—πš πš›πš’πšœπšŠπšž πš‹πš’πš•πšŠ 𝚍𝚊 πš‹πšŠπšπšžπš” 𝚝𝚞 .. πš‹πšŠπš‹πš’ πš•πšŽπš–πšŠπšœ 𝚑 πš‹πšŽπš›πš–πšŠπš’πšŠ .. 𝙰𝙳𝙰 πšƒπ™°π™Ί π™Ώπ™΄πšƒπš„π™° 𝙻𝙰𝙸𝙽 πšˆπ™°π™½π™Ά π™Όπ™Ύπ™Όπ™Όπ™Έπ™΄πš‚ 𝙱𝙾𝙻𝙴 πš‚πš„π™Άπ™Άπ™΄πš‚πšƒ πšƒπš„π™Ί π™±π™°πšƒπš„π™Ί π™±π™΄πšπ™Ίπ™°π™·π™°π™Ί 𝙽𝙸 ,πšƒπš€

2 Balas

baby sy masa umur 5 bulan batuk selsema tp tiada ubat utk baby,gi klinik swasta Dr bg patch utk tampal kat dada ngn blakang baby..hari pertama tampal depan blakang,hari ke2 tampal depan je,hari ke 3 tampal blkg je..start hari tampal tu pagi besoknya baby muntah susu bercampur lendir..tp alhamdulillah lepas muntah baby nampak lega sgt dan boleh senyum2..lepas dah 3 hari tu dah xtampal baby still batuk sikit2 lepas tu alhamdulillah Allah izin hilang terus batuknya..nama patch tu sy lupa,tp kotak dia warna hijau.. tp as long as paru-paru baby clear ok je,Dr bgtau batuk tu akan hilang nanti..tp kita la yg rasa sakit setiap kali dgr baby batuk..huu

Maaf tanya, ada smoker tak dalam rumah awak?

12mo ago

hm kalau ada smoker mmg sampai bila2 payah nak sembuh batuk anak.

Soalan berkaitan