Tanda-tanda bersalin

Hai mommies . Sebenarnya kan saya ni masih keliru lagi bab2 tanda2 bersalin ni 🤣 Sebab sekarang ni dah start rasa sakit2 belakang , bahagian tulang kemaluan pun dah start sakit2 😅 So dia macam ni tanda2 ke atau braxton hicks je 😂 Kandungan sekarang nak masuk 37minggu dah . Kadang pujuk baby kalau betul nak keluar bagi tanda2 yg senang mummy dia tau 🤣 Maklumlah kita ni jauh dengan suami , suami pulak tengah kursus , dekat rumah pun takde yg boleh drive selain diri sendiri so risau la jugak kan .

4 Balas

saja nak share dgn puan sbb teringat pengalaman sendiri bila baca puan punya post. saya masa ank ketiga saya tinggal dgn ank2 dan mak suami jauh. saya contraction start pkl 12. saya tahan layan contraction sbb dah ada pengalaman so berani la tahan sakit kat rmh. sampai pkl 4am dah tak tahan saya naik bilik atas gerak mak sayam kemudian start kereta sy yg bawa sbb risau nak bagibmak drive gelap dia tak nmpak.bila smpai hospital yg 20 min prjalann. nurse terkejut sbb bukaan sy dh 9. nasib ada doc emergency time tu. terus siap2 msk labour kena push.. apa sy nk smpaikn kat sini puan percayalah kita wanita ni allah pinjamkan kekuatan yg sungguh luar biasa. kita pun tak terjangka kita mampu lalui. sentiasa percaya allah tu sebaik2 pelindung kita ☺️

yelh sis sy pn mcm sis..strt besok sy dh msk 37week..sbb punggung sy dh mula rasa sakit dan bahagian tulang kemaluan kita tepi² to pn rasa sakit bila nak angkat,berjalan dan naik tangga...😁😁

Saya 36 weeks pun berdoa kalau betul baby nak keluar, semoga Allah bagi tanda tanda yang obvious sebab saya jenis confuse 😅 baby mengeras pun saya confuse lagi 😵‍💫

2y ago

sama kita..even org ckp air ketuban leaking camne pun sy x boleh bayang.. confuse pulak bila panties basah sebab kdg2 berpeluh

37w ni dah Boleh bersalin dah ni sis. kena ready anytime. kalau dah sakit sgt x tahan tiap 5min, biasanya bukaan dah besar & bakal melahirkan dah Tu.