Perut kecik 31w

Hai mommy,,sya ngdung ank nom 2 knpe ngdung y ni rmai kata prt sya mkin kcik..😌 Nom 1 bby bsr ikot week..kdng2 mkin rsau lak rmai tgr prt mkin kcik? Ad x y pngalaman cm sya.😌

10 Balas

selagi doktor kata bby sihat oke kat dlam,selagi tu kita x perlu risauu, sy dlu mngndungkan anak first perut besar sis, x ikut week,smpaikan ada yg kata kembar ke? bby besar susah nak lahir la, bnyk yg tegur, sy x peduli la,sbb doktor kata bby oke, xda mslah apa², pregnant kedua ni perut ikut week, x besar x kecik, tapi doktor kata bby sihat,doktor hnya kata bby besar dari usia kndungan🤣so kena awal la serah diri nnti, pesan sy, peduli ler apa kata orang sis,slgi doktor x kata apa² pelik, x perlu ambik kesah cakap orang, sis enjoy u journey oke.. mngndung ni x akan sma dngan anak pertama dan kedua, beza²..

kalau sy, sy xkn dgr apa org kata. sebab apa, sebab dorang bukan nya doctor atau nurse. kalau dorang ada sijil bertauliah dlm bdg kedoctoran mgkin sy boleh dgr. if tak mmg sy ignore je. selagi doctor tak kata apa, mean baby awak okay. kalau risau please mommy masa checkup tu bersuara. tanya doctor apa yg buat awak risau. kadang masa checkup ni doctor xcakap pape. awak kena la bersuara tanya. jgn doctor diam awak pon diam

1y ago

next check up nnt awak tnya lgi okay. lari byk tak week baby. if seminggu tu okay lg awak

kalau sya sis wlaupun frst preg , ramai je yg ckp prut sya kecik tpi sya bt tak thu je .. yg penting baby sihat dlm perut .. besar ke , kecik ke tu tak penting sis .. apa² pun think positive je , tak payah nk stresskn diri sndri dgn mlut org .. tkda nak dibanggakn pun perut besar 😌 tkda istilah perut spa pling besar kalau pregnant, ckup sis tau kesihatan baby sis tu pun dah bt sis tenang ..

saya anak no 1 smpai no 2 perut besar.. yg sekarang anak no 3 perut saya kecik, macam x ngandung je.. tp biar lahh.. yg penting kita check up slalu, perkembangan anak pon baik.. ya, alhamsulillah,. biar lahh siahat.. jngn dngar ckp org sngat..

sy 1st nd 2nd pregnancy perut jenis besar . 3rd pregnancy kalini perut kecik je , sampai 8bulan baru nampak perut besar . doc nd misi kk tegur perut sy nipis 😂 . tp selagi bby sihat berat okey tk ada masalah pun puan , jgn stress stress .

sye anak 1st.. perut memg kcik smpi org x pcaya preggy.. tp ble check tggi rahim & scan bby semua ok.. berat bby normal ikut usia dye.. so sye x ksah dgn size perut asalkn bby kt dlm tu ok..

sama. 1st pregnancy. babygirl. perut kecik je dah 31w pun. bila check dah 1.6kg pun. mana tah dia sorok 😂 tp bergerak aktif betul

1y ago

last scan cm npk laki..mkin kcik prt ni...sedih

ya sya pun da 32minggu tapi perut mcm baru 4 bulan jee kenapa tu yee😅 tapi tda pula doctor ckp apa"😔

sama. bila scan baby girl tpi berat cantik.

masa scan doktor cakap apa?

1y ago

ok la tu. takde apa yg perlu risau. kenapa nak dgr ckp org yg takde kepakaran dlm bidang dia