edd 27/9. anak first

saya kena serah diri 26/9 di hospital sbb gdm on diet tapi sampai skrg tkda tanda² nak bersalin cuma sakit di ari². saya takut kena masuk ubat atau czer. ada any tips tak mommy ?

1 Balas

try exercise induce labourtu..pastu tawakal..kalau kene induce redha yer..asalkan selamat.. kalau x tahan sakit ambil jer ubat tahan sakit..csec ni ada org dah bukak 9cm pun kalau Allah kata csec..maka csec laa akhirnya..doa byk2.. akk ni due 2/10 anak ke 3 pun jenis xde tanda dan susah nak bukak secara natural..redha jer dah....last jumpa dr 27/9 ni..kalau still x bersalin..akk serah diri jer 29/9.. sbb biasanya serah diri dr bg hari weekday..doa byk² yer

2y ago

terima kasih kak 🥰 insyaAllah Allah permudahkan urusan kita