Due bulan 12/2022 Dah ada yang dah packing barang ke?

Hai mommy, siapa due bulan 12/2022? Korang dah siap beli semua kelengkapan ke? 🥰

38 Balas

Saya due 22/12 . Tak prepare apa2 lagi sebab baju kakak baby muat lagi. Dulu beli baju banyak unisex masa newborn hihi. Tunggu confirm gender dulu baru beli buat tambah2 keperluan newborn. Dah 2 kali scan gender baby kepit je 😅 so kalau girl tak banyak nak beli, baju kakaknya masih elok 😂

Saya due 15/12. Dah start beli brg sikit. Brg yg masih elok guna abg & kakak dia punya dulu. Just skrang belum pasti jantina baby. So baju2 semua belum beli lagi. Fokus kpd keperluan lain yg bukan baju.

2y ago

Oh..hehe..insya Allah semua baik2 je nanti..best tau tggu saat kelahiran..pikir ya indah2 je🤭 Saya dah kandungan ke 4, tp anak ke 3. Kandungan b4 ni missed miscarriage. Baby x membesar ikut weeks sepatutnya. So kena buat D&C @ bercuci utk keluarkan baby. Alhamdulillah, x lama lepas tu mengandung lagi..🤭

saya due 4/12.. baru beli barang sikit².. Alhamdulillah ada kakak ipar nak bg barang yg besar² mcm katil baby, stroller, car seat.. dapat jimat banyak..

Hi saya due 27/12. Tapi memang takde beli apa2 lagi pon 😅 plan beli bila masuk 7 bulan nanti, sbb nak pindah rumah dulu. Best tengok semua pakat beli barang da.

Saya due 13/12, barang dah 70% complete. Tinggal set berpantang and baju2 baby je belum beli 🤣 tunggu sale shopee 10.10 and 11.11 pulak, jimat2

2y ago

aah la kannn..sale shopee..nasib baik ingatkan 🤣🤣

blom...baru bli brang sikit2...samalh duedte bln 12... skrg dh 26weeks.. nt 31 ke 32 weeks dh bleh packing sikit2 n sdiakn brang kprluan hspital sis..insyaallah..😍

30/12 . Sye baju baby je blm beli yg lain ada sikit siikit je beli . Semoga dipermudahkan urusan saya dan ibu ibu untuk bersalin amin

2y ago

Amin innsyaallah

saya due 12/12 kitar semula pakaian lama yang dapat dipakai..yang Masih elok..dah cuci..cuma bli barang yang lain2 belum lg..

2y ago

sama tarikh dgn saya

saya 16/12 , setakat ni alhamdulillah beli sikit2 barang baby dulu tinggal beberapa barang je lagi .. hehe berang saya tak beli lagi

saya due 6/12.. satu brg pun tak beli lagi 😅 tapi kebanyakkan akak ipar ada bg klengkapan skit.. so tggl yg pntg² je 😇