Iron Tablet

Ibu hamil , harini saya baru start makan iron tu, mmg rasa besi betul lah 😭😭😭 Muntah2 mmg tak sedap betul rasa besi tu😭 Boleh ke kalau taknak makan? Ada effect ke kat baby kalau tak makan ubat tu? #bantusharing

16 Balas

Hi kena inform nurse or doc. Mereka akan suggest pil yang bersesuaian ya

Sy amalkan jus mamariam dan susu rizqi . Terus hb naik mendadak

3y ago

Ubat dari klinik sis ada makan jugak ke ? Atau hanya amalkan susu rizki dgn mamariam je ?

Cuba maltofer. Ada rasa coklat, sedap sikit.

cuba beli iron tablet jenama lain...

Then, makan mknn yg high iron.

Betul. Saya pun mcm puan 🥲