BUASIR WAKTU 35MINGGU PREGNANT

Dah masuk 35 minggu ni tetiba kena buasir. Hmm nangis jugaklah. Sakit sangat 😭 Mommy pernah kena tak? Kalau pernah, apa nak buat? #pleasehelp

2 Balas

saya kena buasir smibggu sblum brsalin. sya jumpa Dr ntuk cek bhya ke tak. Alhamdulillah Dr kata buasir saya normal dn akan hilg slepas brsalin. Dr bagi ubat cairkan najis dan pesan untuk mnum bnyak air dn mkan mknanan yg lmbut. Lpastu stiap kali ke tndas, kna tolak ke dlm dubur lbihan tu supya slesa nk duduk. Lpas brsalin mmg hilang buasir.

3y ago

Saya tak tahu plak. Tp Dr ad ckp, buasir ni tak ganggu proses brsalin pun. Saya kena emergency ceaser haritu sebab jntung baby dh lemah, bukaan blum 8cm lg