Bsp selalu merah 😞 bantu saya ..

Dah kene insulin 12unit pun tapi still bacaan darah pagi yang pertama “Merah”❗️Saya down kdg2 saya dah jga mkn and tk ambil manis pun bila nk buat bsp tapi tetap result tk cantik 😔 sesiapa ada pengalaman sama bole bntu saya tk mknan mcm mna yg patut saya mkn atau ade petua .. Saya dpt bacaan ok sekli tu je 4.9 pda 13/1. tpi hrini 16/2 saya dapat merah balik iaitu 5.7 bacaan pgi.#pregnancy #bantusharing #advicepls #First_Pregnancy

Bsp selalu merah 😞 bantu saya ..
42 Balas

Sebelum tidur at least alas perut dgn sekeping roti wholemeal before pukul 10. Sbb dietitian ada cakap kalau pagi tinggi, kadang2 kita berpuasa lama sgt. Contoh last makan pukul 6 petang. Lepastu tak makan, terus tidor. So, masa tidor, badan hasilkan lebih banyak gula dari otot sbb dia dah habis proses makanan kita tu.

4y ago

Terimakasih sis ♥️

macam saya, saya makan sebelum pukul 8 malam, doc ada pesan. kalau bfore pukul 10 lepas pukul 8 tu lapa, makan timun jepun, atau minum air kosong + oat, atau makan buah epal hijau.... kalau makan nasi tu x disarankan... saya amalkan, alhamdulillah, result pagi tu, okey... x pernah lebih 5.2....

4y ago

Saya pun sama sis mkn sblum pkul 8 mlm . smpai lapar laa mlm mlm tu menahan nya 😂 sbb esuk nk bsp . tpi tetap sama . selalu pgi sblum pergi bsp saya akan mnum lemon suam . tpi entah la saya pun binggung sis .. Terimakasih sis nnt saya try cara sis ok ♥️

ini Cara saya ya sis, saya gdm on diet. sekiranya esok nak ambik darah BSP.. saya X makan Malam dah.. saya cuma minum 2 gelas air lemon suam Dan makan epal hijau.. alhamdulilah bacaan mmg ok.. saya makan Manis jugak.. tapi X Banyak la.. sepanjang kehamilan saya Naik 2kg Dari 92 ke 94kg..

Sy pn ada gdm dan kna sruh sbulan sekali cek bsp.. Tips sy spy result pagi2 tuk cntik je.. Mkn mlm jgn lps pukul 8mlm..then mkn nasi satu senduk, syur segengam, ikan sepotong atau daging.. Jgn mkn apa2 lagi lps pkl 10mlm..tp air kosong ble je minum tuk skdar basahkan tekak..

Klu boleh mlm hari jgn biar perut kosong sebelum tidur. Perut kosong juga boleh jd punca bacaan gula tinggi. Bykkan minum air kosong sis. Paksa diri utk terus minum air kosong byk2 ye. Mcm sy dlu amalkan makan sayur peria. Rasa pahit2 pun membantu.

sis cbe amalkan air peria+epal hijau diblend kemudian tapiskan serdaknya.. pas tu minum bngn pg sblm srapan n mse nk tdo.. in shaa Allah bole turunkn kencing manis.. sy amalkn minum Alhamdulillah bacaan bsp sy xcecah 5.0... paling tggi 4.7 wktu rest bed

4y ago

Terimakasih atas info . nnt saya try ye 😊 terimakasih ♥️

Sis cuba consume bcomplex dari shaklee dia menukarkan gula dalam darah sebagai tenaga untuk kita... berminat untuk mengetahui lebih lanjut boleh hubungi saya☺️ www.wasap.my/60197857093/Shaklee

bacaan saya lagi tinggi, tapi sekali je doc tinggikan dos metformin, xde pulak kena cucuk insulin. Tapi bila scan air ketuban, baby semua ok. Saya pon jaga tp sme makan jaga pon bacaan tggi

4y ago

kadang2 paras insulin ibu yg terganggu akibat hormon. apa2 pun, ikut saranan doktor & dietician

amal kan biskut , susu . air milo . pagi tu sarapan je mcm biasa . tgahari mkn nasi . mlm mkn la biskut2 cicah milo ke roti ke . ubat mkn laa maltofer . dannn buah2 tu penting.

pagi bangun 1 jam awal drpd waktu nak Check bsp & jangan makan apa2 langsung..kalau lapar juga, minum air masak sahaja..maaf bertanya sis bsp pagi selalu pukul berapa ye?