39minggu kaki bengkak dari semalam..

Berharap sangat bersalin sebelum tarikh due🤲🏻 aminnn..dan saya doakan ibu² pun turut sama..inshaallah #due27/6/2020

39minggu kaki bengkak dari semalam..
28 Balas

Saya pernah jugak b3ngkak, dan nasihat nurse utk banyakkan berehat. Tp makin banyak saya rehat makin kembang plak kaki so sy ambik jalan sendiri utk jd aktif, lama² surut bengkak(sembab). And now jd normal balik. Nurse hairan dia tanya camna boleh surut, trus trg saya cakap saya aktif. Huhu kalau x memang x leh nak pakai selipar kot, jd kaki gajah

Sama kita sis...hahaha... Kaki bru start bengkak 38 week...😅😅😅 Sebiji mcm sis... So sy beli stokin khas yg nurse suggest kn utk kurangkn bengkak dan tdoq malam kna letak kaki ke atas...aamiinn semoga dipermudhkan utk kita semua..🥰🥰

Selalunya bengkak cm ni kalau tekan dia tak timbul balik isi tu means tunggu masa nk beranak ja sbb saya cm tu . Mlm bengkak gila tekan tak timbul langsung . Koi 4 pagi start contraction 😆

4y ago

Wahh yeke😢😅dup dap pulak rasanya..

saya dah 39weeks day4. kaki bengkak sejak 7bulan. tapi smpai la ni xbrsalin jugak. adeh 🤣

tarikh due sama dengan tarikh lahir anak sy... semoga dipermudahkan.... aamin..

4y ago

Yeke😍inshaallah.. 🤲🏻Tkasih😘

Dh smpi wktu bslin..mmg bgkak..cm saya klu kaki dh cmni..tggl tggu saat je..

4y ago

Ia ke? Biar betul.. Ni. Sebab kaki Saya pun bengkak teruk kebelakangan ni.. Macam belon kaki..

Kaki bengkah dengan bersalin cepat ada kaitan ape sis.. Sorry its my 1st baby

4y ago

Jangan risau sis..dulu sy 6 bulan dah bengkak kaki..sampai la masa sy bersalin cukup bulan tu..hihihi ..kalau bengkak sgt kaki,time tidur you alas bantal tinggi sikit k bawah kaki tu..🥰😘

sy due 30/6..tp kaki x bengkak lg..cuma nk jln ya ampunnnn....pyh nya rasa

4y ago

Debar jugak..rumah sy jauh dgn hospital isau sgt la..tktau kalini trun tanda mcm mna..sbb 3anak sebelum ni smua trun tnda yg berbeza😅

Kki sy bengkak since 26 weeks siS...Uhuhu Semoga dipermudankan urusan sis

4y ago

Awlnya..awk byk begerk kot..aminn..awk pn ok😘

Sya takde bengkak Masa pregnant and pksa bersalin 39w/3d