Ada apa² effect tak kat baby?

Assalamualaikum mommies.. Takpe ke puasa masa awal kandungan.. Takde effect apa² ke kat baby.. Sebab saya memang rasa tak larat

22 Balas

Kalau sis masih lagi dalam trimester pertama, ada baiknya sis tak berpuasa. Baby perlukan nutrien yang cukup fasa ni. Kalau rasa pening, tak larat sis buka je.

4y ago

Baik sis.. Tq😊

Sebenarnya tak digalakkan..sebab baby nak membesar dia perlukan zat2 makanan yang banyak..takut nanti risiko dekat ibu n baby.

islam itu mudah dn tidk menyushkn.sdh bg kelonggrn kpd ibu mengndung spy ibu2 x ssh ht asyk pk bby sht ke x pun bdn dpt thn.

Pelik..kenapa still boleh tnye lg?benda simple..x larat berbuka..kan agama sndiri da bg kelomggaran puasa pd ibu2 yg mngandung..

4y ago

Jangan pelik sbb apps ni utk pertanyaan dan berkongsi maklumat ye. Kalau setakat komen mcm tu jgn reply apa2. Baik diam je sis. Menyampah pulak tengok mak2 yg komen mcm ni.

Sayang puasa ke sayang baby? Puasa boleh ganti, baby kalau gugur belum tentu Allah nak beri rezeki lagi

4y ago

Tq sis😊

Klu tak larat tak pyah paksa diri..baby perlu zat dr ibu,,puasa bole ganti,ank susah nk dpt.

4y ago

😉

Tak larat buka jerk sis ikut kemampuan diri larat terus kn tk larat jgn memaksa kesian baby

4y ago

In shaa allah sis.. Tq😊

kalau tk larat lps cuba berpuasa.. berbuka jela... jgn bebankn diri.. sbb bhya jgk

4y ago

Tq sis😊

puasa wajib tp jangan sampai bebankan kandungan dan diri sis.

4y ago

Ok sis.. Tq tau sis .. Saya xde pengalaman pregnant.. In sha Allah kalau tak larat saya tak puasa dah lepas ni

Saya 5w6d takut nak puasa takut jadi apa2 dekat baby

4y ago

Hurmm.. Tula sis..haih😌