due

Kalau terlebih due sampai berminggu boleh menyebabkan baby meninggal ke? ????? Bole ke klu due da lebih sehari direct jer ke hospital?

11 Balas

sy ank sulung sis overdue seminggu jgn pk bkn² nty nurse bg tarikh kt serah diri..insya Allah baby ok sis..sy overdue seminggu serah diri pg tu induce trus sakit tolak lb azan zuhur slamat bsalin secara normal..sblom date serah diri sy kerap bjln n uat squat smbil mandi..petua kak ipar sy..Alhamdulillah mujarab esok serah diri mmg Allah mudahkan sy bsalin..smoga sis dpmudahkan sgalanya..❤

Kalau masa saya bersalin anak ke2 haritu, hari due tu ada check up kat kk, bgtau baby kurang gerak.. doc scan ketuban dah kurang kelam kabut doc call ambulan..merasala p spital nek ambulan..keta pun doc xbg bawak balik tinggal je kat kk tu huhu.. masa anak sulung ok xde apa doc bg 7 hari lebih dr due.. hari ke 6 pecah ketuban dah.. apa2pun kerisauan kita bgtau je kt doc/misi..

anak buah sy selamat je lahir late seminggu.. doc akan bagitau bila serah diri.. mcm sy, kalau xda tanda, serah diri sehari sebelum due tp seminggu sebelum due sy dh beranak hehe

Slalu nya kalau due dh smpai tp blm ada tanda lagi .. sis prgi je hospital, nnti diorg akan check then if mmg xde pa2 diorg akan bgi tmpoh lagi dlm 1week

Sya overdue 8hari... Br bsalin smlm. Trus ke GH je... Aah mmg btul baby blh meninggal dlm perut sbb kurang oksigen n byk lg penyebab. Better ke GH sis

Doctor lebih tahu..last perggy kan kita cek setiap minggu..klu dh sampai 40w..doc akn tentukan bila kita kena serah dr..

Boleh sis...makcik kita jadi macam tue kena refer hospital cepat yee

Slalunya doc akn bg 1w tambahan kalau dah tarikh due tp blm bersalin

Sis pego check up doc ade terangkan tak? Kalau tak kene tanye

sabar.g je hospital jmpe doc