saiz ukuran kepala baby dalam kandugan besar 2 minggu dari usia kandugan

ada tak momy2 sini perna alami perkara cm ne boleh share tak tgh risau ne?? doktr kkia ckp saiz kepala baby besar 2 minggu dari usia kandugan kena rujuk p ONG tapi 30hb bru p ONG.hri tu scan kat swasta masa tak sedap hati p jumpa doktor kat Kkia dia bagi tarik baru 2 minggu lagi scan balik tanpa ckp apa2 masa tu..bsok nya saya trus p cek dekat kilink swasta doktr ckp semua normal..tpi masa 2 minggu kemudian cek balik kat Kkia doktor Kkia ckp ada tak 2 minggu sebelum ne dia bagi tau saiz kepala baby besar 2 minggu..saya cakap tak ada terus masa tu doktor kat Kkia ckp saiz kepala baby besar 2 minggu dari usia kandugan kena rujuk ONG mcm tu je doktr ckp ?? nak tny lebih2 pn masa tu dia cakap boleh tunggu kat luar. dapat doktr yang tak mesra alam langsung? #maaf kalau tak paham#

5 Balas

Kepala anak sy besar 2mgu..bukan besar sbb sakit tp mmg sebab die nk besar..huhu..doc suh induced awal sbb xnak tgu sampai 40w sbb takut nanti kepala die lagi besar ssh nk kua..alhamdulillah sy pujuk baby suh kua sdr..38w die kua..memang npk kepala die besar bile kua tu..haha mmg kelakar..tp alhamdulillah die skang da 3thn n sangat bijak n sgt suke selawat..kepala besar otak pun terlebih pandai..

Sy pulak haritu Dr ckp kepala ank kecil 2 minggu dri usia kandungan.. Dr risau baby kena microcephaly...smpai sy kna bt test darah... Tpi syukur slmt lahirkn baby boy 17/11 haritu.. Baby normal sihat2 je... Yg penting bykn berdoa.. Semoga semua nya baik2 saja..

5y ago

Sokonggg,bnyakkan berdoa pda Allah

Sy plk kepala sama ngn usia die.. Tp bdn kcik 2 mnggu tk silap dri tarikh due.. Pastu ni esok mnggu ke 39 sy kena admit ward induce..

5y ago

Aaammin..

Sama dgn saya...da puas menagis .... Hanya berdoa pada Allah sahaja,berserah segalanya

5y ago

Aaaaminnn ya roballaminn

Nurul cmner harini g pakar? Da jumpa doktor?

5y ago

Alhamdulillah...syukur semuanya ok... Apepun sgt rasa terima kasih pada Allah...sebab dia yg menentukan segalanNya,doa banyak² kan