Maggi kari

Slmt pg ibu2...saya nk tnye boleh ke saya mkn maggi kari sewaktu usia kndungan skrng 9minggu?rasanye boleh mkn kn?terima kasih 😊#ingintahu #firstbaby

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Boleh, yang penting kena ingat makan berpada. Makanan mana yg kita tau tk elok, contohnya tinggi MSG ke, tinggi gula ke apa ke, pandai-pandai lah limitkan pengambilan. Makan sesekali tu tak ada effect kt badan dan baby 😊

saya pon teringin benda yg sama 2 ari lepas...try makan tapi malangnya xsampai setengah jam makan maggi...dah 🤮🤮...abeh semua keluar balik 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

12mo ago

memang try sikit je..buat lepas teringin..tapi tula...tekak pulak xnak terima

VIP Member

Samalah.. saya penah masa preggy teringin sangat2 makan megi. Rasa nak makan hari2 tapi bila sekali makan terus muntah. Potong stim betul. 😩

VIP Member

boleh . tp sy mkn bkn sbb teringin tp mls masak masa tu😂 tgk plastic megi pun boleh mual . ntah apa2 je rasa pregnant kali ni . 😫

boleh 1 bungkus mggi masak separuh saja begitu juga rempahnya☺️sya dulu masa mgandung buat mcm tu😂

12mo ago

sama la.. tp kuah sy mintak tlg husband habiskan

Saya makan je tak de pape la sis

bole tp jgn slalu yaa

boleh je mommy , 🤭