Petua nk kurangkan skit kpla n mual

Slmt mlm ibu2 ..adew apew2 petua x ..untk kurang mual n sakit kepala skrng ngdungan dh nk msuk 7week

5 Balas

Sis kena cuba dptkan rehat yg secukupnya especially tidur. Kalau boleh waktu petang cuba tidur sekurang-kurangnya 1 jam dan mlm 8/9 jam. 1 trimester mmg kena byk rehat, kalau rasa mual minum fresh orange juice dan sakit kepala massage sikit air sejuk atas kepala utk sejukkan kepala. Biasanya bila mandi cuci rambut at least 3 kali seminggu, kena cuci dgn air sejuk so rambut x rosak, scalp kepala x gatal dan kepala pun x sakit. Kalau x tahan sgt sakitnya tu, sis boleh ke klinik for last solution if terpaksa makan ubat. Ini petua yg I amalkan masa pregnant sbb I ada bad migraine problem dan masa pregnant I cuba elakkan makan ubat even during breastfeeding kecuali bila I muntah2 siang mlm tu (1st trimester) baru I jumpa doctor. I hope this helps.

saya akan make sure ada stock lemon dalam rumah, time rasa mual saya akan bau lemon tu. toreh toreh kulit untuk keluarkan baunya

mg dpmudahkan segalanya..aamiin

rjuk doc trus

tidur