baby tido

slm,ade cara tk nak bg baby Lena tdo?or Ade ubt ape2 tk

5 Balas

bby xperlu ubt tok tido sis . dya akn tido klau dy slesa . klau xslesa mmg dy xtido . bby awl2 bln mmg susa sikit nk bg dy blaja tido mlm sia sbb runtin dy dlm perot pon dy aktif mlm dei siang . jdi bila kelua pon dy jdi mcm tu . sis yg kne cri cara . sbb bby ni brbeza keselesaan dy . ad yg suke tido d bedung ad yg x . ad yg suke tido meniarap ad yg suke trlentang atau mengiring kiri atau knn . ad yg suje tido buai ad yg suke tido kt tilam je . mlm2 kne pasti kn bby mmg d letk minyk angin d perut blakg dn tapak kaki . sesetgh bby xslesa tido brbarut . xbarut bby pon xpe asal kn xlupe letk minyk angin dn kurg kn suhu kipas jika sejuk . klau bby brpeluh tnde dy xslesa . sbb trlalu pns . jdi sis bole je pkai kn bby bju yg sesuai mcm bju lubg2 . sbb skrg bnyk sgt mommy2 yg trlalu risau bby kembong . xprlu risau bby kembong malaysia bkn sejuk . panas . sekrg pon musim pns melampau . kita yg mak dy pon xthn smpai sakit kepala apth lg bby sis . jika cuaca trlalu pns d tmbh ank d bedung pkai bju tebak sgale ank bole kekurgn air dlm bdn sis . lps tu bole juga trkena ruam teruk pd kulit bby . smoge pnjelasan sy dpt mmbntu sis ye . selamat mencuba .

Pastikan baby kenyang bru dia tdr lena tu..biarpun sekeliling dia bising if dia kenyang dia akn tdr lena jg tu. N klu dia selesema ka demam try bli garlic baby balm d tulang hidung n dada dia..konpom dia tdr lena..

Anak sy klu dibedung kerap trjaga.. Tp klu dibukanya bedung, tidur nyenyak..

Baby kenyang, dye selesa, insya Allah mudah jer baby tido sis.

Bby brp bulan?

5y ago

sbln br sis