adakah dpt diselamatkn

slm smua mtk maaf gngu sy nk tya sy seminggu yg lps g scan kndungan syg 6w2d dan harini sy repeat scan kandungan jdi 6w1d selang dri seminggu tetap x naik ikutkn sy 7w2d sp prnh mcm mn? ad harapan x😭xde bleading cuma ritu scan spotting secubit je

adakah dpt diselamatkn
13 Balas

Kalau period x regular maybe kemungkinan besar boleh jadi mcm ni. Sekiranya kandungan takde sebarang masalah like spotting banyak i think there should be okay. Tapi bila spotting tu then makin lama makin banyak berserta dgn sakit yg extreme sehingga keluar darah ketul² baru kita tau kandungan x menjadi or miscarriage. Sy rasa sis x perlu sangat fikir yg bukan². Selagi doktor x decide kandungan x menjadi just enjoy your pregnancy. Take care of yourself & take rest sebab kita ngandung bawa baby ni x boleh nak stress & overthinking sangat. Moga kandungan sis takde pape 🤲

sy dulu sblum pegi scan keluar spotting coklat byk jgk, scan masa 8w result jd 6w tapi doktor scan bgtau dh ada heart beat cuma dia suh repeat scan lps 2 minggu gitu baby elok je membesar.. now sy dh 37w

5mo ago

last spotting byk keluar masa 6w

try klinik lain yg ada tvs , mcm sy hri tu try dkt swasta dia kata bru anggran 5 - 6 mnggu , sy tk puas hti trus prgi hospital bhgian epau dh 7 mggu siap dh nmpk jnin dngn dgr heart beat dah .

sy pon pernah scan mcm ni. ikut tarikh period 10w tp bila scan kat klinik lain 6w. repeat lg kat kk after 1w still 6w. means period tak teratur.

5mo ago

yke alhamdulillah lega sy dgr❤️😊mmg jarak 1 minggu dia x berkembng sgt kn

ape yg sy thu doc kata kalau beza smnggu mcm tu biasanya nrmal je..tp apa kata sis pg cek klinik lain plak..jgn rsau ye..moga dimudahkan smuanya🤲

Boleh try pergi ke klinik lain.apa pn awak kena berlapang dada ya ..sy pnh alami...sy fhm prasan risau tu

5mo ago

yg sy alami, bnda yg dukacita .huhu..tp sy pgi check smpai 3-5 kali sblm decide cuci...smga awak kuat n ada gud news

sma mcm sy,msa kndungn 7w doc kta baby bru 5w++...lps repeat scan alhamdulillah dah normal skrng,baby ikt saiz sbnor

Sis ainul fatehah cuba pergi scan kt klinik lain pulak. Kalau masih sama, harap berlapang dada

5mo ago

eh haah la ainul fatehah haha lajuu awak kenal di 🤣

option kedua, pergi klinik lain. repeat scan untuk kepastian. semoga baik2 saja.

Kne bedrest sis n mnta doc ubt kuatkn rahim..

5mo ago

dc ad bgi ubt kuat rahim