x pham

as,slm nk tnye klo ikot due sy 13/03 kire sy dh 19w5d..tpi nurse tulis dekt buku sye bru 18w4d klo ikot week tu due sye terlajak 1minggu..scan bby pon besr nye dlm 18w mcm tu tpi dokter sroh gune due 13/03 jugk..skrng sye tk tahu nk ikot week y mne stu 19w5d (13/03)atau 18w4d(20/03)..?

1 Balas

Awak guna due yg dikira ikut scan. Kalau due yg dikira based from tarikh period biasanya tak tepat sgt. Due yg ikut scan lg tepat. So antara dua due date tu, mesti ada 1 yg ikut scan. Ada satu lg yg ikut period. Awak tnya nurse.

5y ago

Maybe nurse keliru. Kalau mcm kat KK sy, nurse tak tanya week2. Dia tnya bila due. Pastu dorang ada carta dorang, trus boleh tau bpe week. Sy rasa nurse confuse sbb ada dua due. Awk kena terangkan balik la pada dorg. Tkot nanti susah kalau nk set appointment yg melibatkan usia bby sekian2 minggu.