tolong sy

Slm nk tnya sy haifa pregnant 8weeks tdi mndi tgok ad darah cmni. Ni knp ya

tolong sy
15 Balas

Mungkin bleeding spot.. Saya tak tau saya mengandung, sy ingat mungkin drh period.. Sy cek dan tanya dokter dia sahkan sy pregnant dan kata itu normal,sebb embrio nk menjadi tak silap.. Sebb sy 8weeks keluar drh mcmtoo..

G hospital.. Kalau boleh diselamatkan.. Dpt diselamatkan.. Cm saya dua kali kene.. Alhmdlilahh mula2 bgi ubat mkn je.. Pastu kali kedua terus dye cucuk at bontot pastu ubat makan.. Terus xde dh.. Alhmdlilahh

5y ago

Yeke.. Try g KPJ..

Pergi ke hospital segera.. Insyaallah tak ada ape2. Saya dari awal kehamilan sampai la bersalin selalu ade bleeding. Alhamdulillah selamat bersalin 11/9/19.. Moga selamat semuanya..

5y ago

Ouhh yeke. Mse bleeding tu darah mcm mne yg keluar? Sy start bleeding dr trimester kdua. Ni bru 18 weeks. Alhamdulillah baby masih sihat dan ok. Tapi darah belum bhenti lg. Still ada. Kadang fresh blood, kdg warna coklat dan kdg darah beku. Doktor cakap mslh puan apa?

Saya dulu pun mcm tue, asyik bleding je, tapi gi jumpa doktor cepat2 cek,dr 5 weeks hgga 8 weeks je, br dia stop, tue pun sy stop buat keje umah dan angkat berat2

Sis g hosp cepat2. Saya dulu 5 weeks keguguran keluar darah juga. Tapi hopefully kandungan sis okay. Saya doakan sis

Terus ke hospital sis... Nurse kk pernah pesan dkt sy. Kalau ada bleeding xkira sikit atau byk, direct ke hospital...

Turun darah baru mengandung jangan buat angkat benda berat² kurangkan makanan yang tak elok..baik terus check hospital

Puan pergi berjumpa dengan doktor dengan segera.... bila ada pendarahan diawal kehamilan berisiko tinggi .. take care

Same mcm sy ari tuhh keguguran baby pertama. Lepas kluar darah tu, 2 hri lepas tu kluar darah beku ketul2 .. 😭

5y ago

Tu laa.. lepas kluar darah beku bru xsakit perut.. sblum kluar darah tu skit perut Ya Allah lebih dri sggugut 🤦.. mmg sedih sbb sy sthun tggu nk dpat zuriat pertama. Tp mgkin ad hikmah sebalik perancangan Allah swt. 💓

Terus pegi clinic sis, klu dr scan still ada janin, dr akan bg ubat kuat rahim. Smoga dpermudahkan