8weeks pregnant

Bila ye perut kite nampak mula membesar.. Sy tgok perut sy biasa je leper je walaupon nk dkt 9weeks... Huhu.. Xtau la mungkin sbb sy jenis kurus... Ad sesiapa cam sy ke 👉👈

47 Balas

first bump dpt tgok bangun pagi2 (means kita baring lama2 baru nampak bump) masa ni 15week 3day mmg syarat nak tgok bump kene baring lama2 masa ni... kalau berdiri hilang balik kalau bump yg boleh org nampak ni atas 20week tu pun tgok material baju kalau jenis lycra tu, nampak la sikit kalau pakai tudung sampai pusat, mmg tak nampak lansung 🤣 kalau tak, macam org lain cakap tggu 7month ke atas baru jelas bumpnya

saya sampai nak bersalin ni pun perut tak nampak sangat awak, bila saya cakap due dah dekat pun orang tak caya 😂 sama mcm anak first dulu. bump kecik comey je tapi alhamdulillah scan baby semua okay. so jangan risau sangat pasal bump tu. lebih elok tak berapa nampak sekurang nya terjaga aurat kita 🫰🏻❤️

saya 3 bulan perut masih lagi nampak slim. Nak masuk 7 bulan baru start nampak perut 🤣. kandungan 9 bulan pun org ckp 5 bulan. sbb perut xbesar sgt. Alhamdulillah selamat melahirkan baby girl seberat 2.7kg 🤲. jangan risau perut xnampak ke apa ke , janji baby kite sihat 🤗. kebiasaan badan kurus memang xbrpa nampak sgt perut.

Sy sampai skrg pun perut dok buncit sikit ja..InShaaAllah baik2 ja. Janji checkup baby n mak semua sihat2 sudah. Lg pun sng jaga perut x besar, pkaian xpyh beli baru..pkai apa ada ja. Aurat terjaga. Biasanya klau anak first ni org tua2 kata perut mmg nmpk kecik sbb kulit kita masih tebal.. so enjoy je la 😅

sy 7bulan org ingat buncit sbb gemok je awak.. sume tak perasan.. wahahaha.. ank menyorok sgt malu.. dah 8bulan baru naikkkkkk buyaaaaattt.. dy nak bg mummy dy jimat tak payah tukar2 baju preggy awal2.. hahahaha!! sy pakai blouse biase smpai ke sudah.. dah tnggu hari baru tokleh pakai blouse bese sbb sendat.. 😜

Sy pun kurus juga. 8 bulan baru betul2 nampak pregnant. Kalau tak sebelum tu orang asyik tegur je cakap perut kecik. Mmg masa awal pregnant rasa perut boncit jek 😂 bagus la sis perut tak cepat besar. Kaki pun tak cepat sakit 😘

saya 6bulan baru nampak bb bump . kalau tak cam biase je . tp tgk jugak , kdg awal da nampak bb bump . mesti excited nak tgu bb bump kan 🤣 asik tgk cermin bile laa nak nampak . pastu tak sabar bile nak rase gerakgerak ❤️

Sama lah kita. Leperr. Lagi leper dari mula2 dpt tau pregnant tu. Takut2 jugak kenapa makin leper ni. Alhamdulillahh baby sihat2 je. Takpe awak as long as baby sihat okay lah. Mungkin 12 weeks above dah nampak besar sikit kot.

2y ago

kann.. tu risau tu.. tmbah2 lagi selera mkn da kurang sgt skng dgn loya la ap la lg x nmpk la perut tu... haha

saya tinggi 156cm berat 53kg ...baru 9week perut dah nampak besar ...mula2 ingat twin ...p scan satu jer...mungkin jenis perut besar kot 😅😅😅 skrg baju kerja size s dah tak boleh pakai sendat 😬😬😬

Selalu tgok size ibu jgk..Mcm sy pregnent ank 1st masa usia kandungan 6bulan lebih baru nampak perut.. tu pon Klw pkai baju loose org tak perasan pon.. Skrg dah 9bulan dah xboleh cover dah.. hehehe